Inregistrarea si identificarea cainilor cu stapan

Spitalul și Clinica Veterinară cu servicii medicale complexe, disponibile non-stop, 24/7, inclusiv de sărbători

De pe data de 15 martie 2014 au intrat in vigoare dispozitiile Ordinului 1/2014 al ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), privind normele de identificare si inregistrare a cainilor cu stapan (in baza nationala de date RECS – Registrul de evidenta a cainilor cu stapan).
Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la:
– numarul de telefon: 021/267 44 24 / 0740 074 024
– adresa: B-dul Pipera nr. 47 (Voluntari) – CLINICA VETERINARA VETLIFE DR. CAZAN ( vis-à-vis de Mega Image)
In primul rand, este obligatorie microciparea tuturor cainilor cu stapan.
Microcipul este un dispozitiv mic (de marimea unui bob de orez) care contine un cod de bare si un cod numeric, unice pentru acel animal. Acesta se implanteaza subcutanat (sub piele), de obicei interscapular (intre spete/umeri), printr-un procedeu simplu (nedureros), asemanator unei injectii obisnuite.
In cazul catelusilor si pisicutelor implantarea se recomanda sa se faca dupa prima vaccinare (dupa varsta de 42 de zile).
Cât timp un câine nu este microcipat și înregistrat în RECS, el nu poate fi vaccinat antirabic. Pe întreg teritoriul României este obligatorie vaccinarea antirabică a tuturor câinilor și pisicilor. Important este faptul că, în conformitate cu noua legislație, nu veti putea ieși cu animalul în spații publice decât dacă acesta este microcipat, înregistrat și vaccinat antirabic.
Până la data de 1 ianuarie 2015 toți câinii din rasa comună sau metişii necesită sterilizare, cu excepţia celor pentru care medicul veterinar decide că sterilizarea e contraindicată (implică un grad mare de risc). Cainii de rasa sau cei prin care se poate demonstra cu adeverinţă de la Asociaţia Chinologică sau prin pedigree ca apartin unei anumite rase, nu necesita sterilizare.
Orice persoană care achiziționeză câini din petshop-uri, canise sau expoziții, are obligația de a notifica medicul veterinar, identificator și utilizator al Registrului de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), în termen de 7 zile de la achiziție, în vederea înregistrării noului proprietar în RECS.
Toate evenimentele uzuale care se petrec în viața animalului dumneavoastră (deparazitare, vaccinare, montă, fătare etc) vor trebui înregistrate obligatoriu in RECS.
Pentru înregistrare vom avea nevoie de datele personale ale proprietarului (buletin de identitate) și ale animalului de companie (carnet de sănătate, pașaport). Noi, în calitate de medici veterinari ai animalului tău, vom trece istoricul lui medical în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân, operatiune care poate să dureze in jur de 10 – 15 minute.

Calatoria in strainatate: Microcipul este una din conditiile necesare pentru a putea calatorii cu animalul de companie in strainatate. Pe langa microcip mai este nevoie de : pasaport, animalul sa fie vaccinat antirabic si carnet de sanatate. Pasaportul animalelor de companie este, de fapt, un carnet de sanatate valabil international, in care se regasesc aceleasi informatii din carnetul de sanatate obisnuit.
Costurile practicate de clinica noastra pentru identificare sunt urmatoarele:
– carnet cu inregistrare in RECS : 20 ron
– microcipare : 60 ron
– pasaport international : 45 ron
– vaccinare polivalent cu antirabic : 69 ron

Vino să ne cunoști

Dr. Orlando cazan, medic veterinar

Dr. Orlando Cazan

Medic veterinar

Program Non-Stop

spital veterinar non stop bucuresti ilfov

SPITAL VETERINAR NON-STOP

clinica veterinara non-stop pipera tunari ilfov

CLINICĂ VETERINARĂ
NON-STOP