Laborator de analize veterinare

Pachet de bază și analize complexe, echipament ultramodern

Spitalul și Clinica Veterinară dispun de Pet Shop cu o gamă largă de produse și de Farmacie Veterinară deschise Non-Stop

laborator de analize veterinare non-stop bucuresti ilfov

Laborator de analize veterinare Non-Stop

Asigurăm servicii medicale specifice cerințelor unui laborator de analize veterinare în zona București-Ilfov, atât pentru pachetul de analize de rutină la câini și pisici, cât și pentru diagnosticare de urgență – cum ar fi babesioza – precum și analize specifice anumitor afecțiuni cu adresabilitate mai scăzută. 

Așa cum medicul de medicină umană verifică semnele vitale, greutatea și alte afecțiuni atunci când practică un control de rutină, medicul veterinar verifică de asemenea semnele vitale, efectuează un examen fizic și obține informații medicale de bază despre animăluțul de companie. Pe lângă verificarea greutății animalului de companie, verificarea ochilor și a urechilor, examinarea gurii și a dinților, precum și observarea mișcărilor animalului, există și alte teste simple care sunt adesea efectuate.

Dacă animalul de companie are o problemă specifică în momentul examinării, medicul veterinar poate efectua teste suplimentare care, în general, nu fac parte dintr-un examen fizic de rutină. De exemplu, examinarea unui câine cu probleme de vedere suspectate poate include teste care evaluează vederea generală, examinarea cu un oftalmoscop – un instrument care permite medicului veterinar să vadă porțiunile interioare ale ochiului – și diverse pete și determinarea presiunii în interiorul ochiului – presiune intraoculară.

Suntem alături de voi

Majoritatea clinicilor veterinare pot efectua teste de laborator de bază. Probele pentru analize pot fi recoltate la clinică sau proprietarul animalului de companie poate recolecta probe acasă – fecale, urină – și le poate aduce la clinică. Complexitatea și tipurile de teste efectuate variază de la clinică la clinică.

Hemoleucograma completă și alte teste de sânge. Multe teste pot fi efectuate pe probe de sânge, dar numai un număr limitat sunt efectuate de obicei la clinicile veterinare. Pe măsură ce testele au devenit mai automatizate, mulți medici veterinari pot oferi o gamă mai largă de teste la propria clinică, cum este și cazul nostru, însă există o gamă de teste care sunt încă efectuate de laboratoare externe.

Probele de scaun pot fi recoltate de proprietarul animalului de companie înainte de o programare sau pot fi recoltate de medicul veterinar. O cantitate mică din proba de scaun poate fi aplicată direct pe o lamă de sticlă sau mai întâi procesată într-un fluid. Materialul este apoi examinat la microscop. Scopul utilizării anumitor lichide înainte de examinarea scaunului este de a detecta prezența chisturilor paraziților precum Giardia și Cryptosporidium sau a ouălor altor paraziți, cum ar fi viermii rotunzi, anchilostomosii și tenia. De asemenea, pot fi observate larve, viermi adulți sau segmente de tenie.

Analiza probelor de urină – analiza de urină – este importantă pentru detectarea diferitelor tipuri de boli ale tractului urinar. Proba trebuie analizată imediat după recoltare sau refrigerată și transportată la laborator cât mai curând posibil după recoltare. Urina lăsată la temperatura camerei sau mai mare se va degrada, iar rezultatele testelor nu vor fi exacte. De asemenea, probele de urină nu trebuie înghețate, deoarece înghețarea va schimba câteva caracteristici importante ale urinei. Testele efectuate de obicei pe probele de urină includ evaluarea aspectului, chimiei și sedimentului.

Investim constat în aparatură de ultimă generație, din care menționăm:

  • aparat de biochimie Skyla – ne ajută în evaluarea funcției organelor interne, ficat, rinichi, glicemie, pancreas etc.
  • aparat biochimie Samsung – evaluarea funcțiilor organelor interne, ficat, rinichi , pancreas, gaze
  • aparat de evaluare a urinei – infecții, deprecierea organelor interne, diabet insipit etc.
  • aparat pentru gaze și electoloiți – din sânge putem aprecia, în urma unui tratament perfuzabil, ce tip de soluții putem administra
  • PCR – un aparat care ne este de foarte mare ajutor și ne ajută să punem un diagnostic de certitudine, cu o acuratețe ridicată
  • aparat pentru timp coagulare a sângelui – ne ajută în diferite patologii sanguine, timp deficitar de coagulare
  • tehnică pentru examinare oftalmologică și otoscopică
  • aparatură pentru măsurare tensiune arterială

Le puteți vedea în imaginile de mai jos.

Vino să ne cunoști

Dr. Orlando cazan, medic veterinar

Dr. Orlando Cazan

Medic veterinar

Program Non-Stop

spital veterinar non stop bucuresti ilfov

SPITAL VETERINAR NON-STOP

clinica veterinara non-stop pipera tunari ilfov

CLINICĂ VETERINARĂ
NON-STOP