Recuperare medicală

Recuperare medicală pentru câini și pisici, terapii variate

Spitalul și Clinica Veterinară dispun de Pet Shop cu o gamă largă de produse și de Farmacie Veterinară deschise Non-Stop

spital veterinar non stop bucuresti ilfov

Servicii de recuperare medicală pentru câini și pisici

Procesul de recuperare medicală pentru animale poate implica o gamă largă de tehnici și proceduri, inclusiv terapie fizică, hidroterapie, masaj terapeutic, exerciții și stimulare electrică neuromusculară. În plus, dieta și nutriția adecvată, precum și administrarea de suplimente și medicamente, pot fi de asemenea importante pentru recuperarea animalului.

Recuperarea medicală pentru animale este o ramură a medicinei veterinare care se ocupă de recuperarea și reabilitarea animalelor după o boală, o accidentare sau o intervenție chirurgicală.

Scopul principal al recuperării medicale pentru animale este de a ajuta animalul să-și recâștige funcția normală, precum și de a reduce durerea și disconfortul asociate cu afecțiunea medicală.

Reabilitarea poate fi necesară pentru o varietate de afecțiuni medicale, inclusiv boli cronice, leziuni ale oaselor și articulațiilor, afecțiuni neurologice și postoperatorii. Prin urmare, recuperarea medicală este o componentă importantă a tratamentului pentru multe afecțiuni medicale.

Pentru a asigura o recuperare medicală eficientă și sigură pentru animalul tău, este important să consulți întotdeauna un medic veterinar calificat și experimentat și să urmezi cu strictețe instrucțiunile.

Suntem alături de voi

Recuperarea medicală a animalelor poate include o varietate de terapii, cum ar fi:

 • terapie fizică – Acesta poate include exerciții pentru a restabili mobilitatea și forța musculară, masaj terapeutic, hidroterapie și alte tehnici pentru a ajuta la recuperarea animalului.
 • terapie ocupațională – Aceasta poate ajuta animalele să-și îmbunătățească abilitățile motorii fine, cum ar fi cele necesare pentru a se hrăni sau a face curățenie.
 • terapie prin laser – Aceasta poate ajuta la reducerea durerii și inflamației și poate îmbunătăți circulația sângelui și vindecarea.
 • terapie cu ultrasunete – Acesta poate ajuta la reducerea inflamației și durerii și poate îmbunătăți vindecarea.
 • terapie cu acupunctură – Acesta poate ajuta la reducerea durerii și poate îmbunătăți funcția generală a corpului.

Este important să consulți un medic veterinar pentru a determina ce tip de recuperare medicală ar fi cel mai potrivit pentru animăluțul tău și pentru a obține o evaluare a stării de sănătate a animalului înainte de începerea oricărei terapii de recuperare.

Terapia fizică este o parte importantă a recuperării medicale a animalelor și poate fi folosită pentru a ajuta la restabilirea mobilității și a funcției normale a corpului după o leziune sau o afecțiune medicală. Terapia fizică poate fi utilizată și pentru a preveni problemele de sănătate la animalele mai în vârstă sau cu boli cronice.

Iată câteva exemple de terapie fizică pentru animale:

 • exerciții terapeutice – exercițiile sunt adesea utilizate pentru a îmbunătăți forța musculară, flexibilitatea și mobilitatea animalului. Acestea pot fi adaptate pentru a se potrivi cu nivelul de activitate al animalului, în funcție de afecțiunea lor medicală.
 • masaj terapeutic – masajul poate ajuta la relaxarea mușchilor, reducerea durerii și a tensiunii și îmbunătățirea circulației sângelui. Masajul poate fi utilizat și pentru a spori flexibilitatea și mobilitatea animalului.
 • hidroterapie – hidroterapia implică utilizarea apei pentru a ajuta la reabilitarea animalelor. Aceasta poate include utilizarea unei piscine sau a unui bazin pentru a ajuta la îmbunătățirea forței musculare și a mobilității, precum și la reducerea stresului și durerii.
 • tehnici de terapie prin masaj – terapia prin masaj poate ajuta la reducerea durerii și a tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației sângelui și a funcției musculare și poate îmbunătăți starea generală de bine a animalului.
 • utilizarea aparatelor de terapie fizică – există diverse aparate de terapie fizică, cum ar fi laserul sau terapia cu unde de șoc, care pot fi utilizate pentru a ajuta la reducerea durerii, inflamației și a tensiunii și pentru a îmbunătăți circulația sângelui și vindecarea.

Hidroterapia este o formă de terapie fizică care implică utilizarea apei pentru a ajuta la reabilitarea animalelor. Aceasta poate fi efectuată într-o piscină sau într-un bazin special conceput pentru animale.

Hidroterapia poate fi utilă pentru animalele care se confruntă cu o varietate de afecțiuni medicale, inclusiv leziuni ale mușchilor, oaselor și articulațiilor, artrită și alte probleme neurologice și ortopedice.

Iată câteva avantaje ale hidroterapiei pentru animale:

 • reducerea tensiunii și a durerii – apa caldă și masajul terapeutic pot ajuta la relaxarea mușchilor și a articulațiilor, reducând tensiunea și durerea.
 • îmbunătățirea circulației sângelui – hidroterapia poate îmbunătăți circulația sângelui și fluxul limfatic, ceea ce poate ajuta la accelerarea vindecării și reducerea inflamației.
 • îmbunătățirea funcției musculare și articulare – exercițiile realizate în apă pot ajuta la îmbunătățirea forței și a flexibilității musculare și articulare, precum și la creșterea amplitudinii de mișcare.
 • reducerea greutății corporale – apa împinge în sus, ceea ce poate reduce presiunea asupra articulațiilor și a mușchilor, permițând animalelor să facă exerciții fizice fără a suprasolicita corpul lor.
 • creșterea stării de bine – hidroterapia poate ajuta la reducerea stresului și la creșterea stării de bine a animalului, ceea ce poate fi important pentru recuperarea lor.

Este important să discuți cu un medic veterinar înainte de a începe hidroterapia pentru animalul tău, deoarece poate fi necesar să se adapteze exercițiile și să se ajusteze durata sau frecvența tratamentelor în funcție de afecțiunea medicală specifică a animalului. De asemenea, trebuie să fie respectate precauțiile de siguranță, cum ar fi asigurarea unei supravegheri atente în timpul procedurilor de hidroterapie.

Vino să ne cunoști

Dr. Orlando cazan, medic veterinar

Dr. Orlando Cazan

Medic veterinar

Program Non-Stop

spital veterinar non stop bucuresti ilfov

SPITAL VETERINAR NON-STOP

clinica veterinara non-stop pipera tunari ilfov

CLINICĂ VETERINARĂ
NON-STOP