Unghii false la pisici: cum să îți protejezi de zgârieturi copiii și bunurile

Spitalul și Clinica Veterinară cu servicii medicale complexe, disponibile non-stop, 24/7, inclusiv de sărbători

Dezvoltate de către medici veterinari, aceste unghii false pentru pisici sau ghearele moi sunt căpăcele din vinil, care se lipesc pe fiecare gheruță a pisicii. Protecția acoperă vârfurile ghearelor, astfel că pisica nu mai zgârie. Copiii, mobila sau perdelele vor fi astfel protejați de zgârieturile pisicii.

Motive pentru care pisica zgârie

Zgâriatul este un instinct natural pentru pisici, așa că nu poți să îți dezveți animalul să facă acest lucru. Există o grămadă de motive pentru care o pisică recurge la zgârieturi:

 • poate exprima emoții;
 • își poate marca diferite obiecte cu mirosul labelor ei;
 • își face întreținerea de rutină a ghearelor.

Chiar și așa, proprietarii de pisici nu vor să își vadă bunurile deteriorate sau copiii zgâriați de animalul de companie. Dincolo de alte soluții, ei pot opta pentru aplicare de unghii false la pisică.

Unghiile false, alternativă la extirpare

Unghiile false la pisică sunt o alternativă mult mai umană față de extirparea ghearelor – care reprezintă o cruzime față de animale -, practicată în SUA, dar și în state europene.

Soluția unghiilor false este o alternativă ușor de utilizat, care rezolvă problemele generate de zgârieturile pisicii.

unghiile false alternativă la extirpare

De obicei, căpăcelele pentru unghii sunt fixate pe ghearele pisicii, cu adeziv încorporat sau adeziv special. Acesta este inclus în ambalajul produsului. Cele mai multe unghii false pentru pisică sunt sunt concepute pentru a rezista aproximativ 3-6 săptămâni. Apoi, pe măsură ce unghiile pisicii cresc, protecția respectivă cade în mod natural.

Multe dintre unghiile false pentru pisică sunt viu colorate, ceea ce face animalul să pară amuzant.

Siguranța pentru pisici

Dacă te întrebi cât de sigure sunt capacele pentru unghii, specialiștii spun că acestea au o varietate de beneficii, precum și unele posibile dezavantaje. Noi, la Vetlife Dr. Cazan recomandăm folosirea unghiilor false pentru pisici, dar o idee bună este să-ți întrebi medic veterinar, care îți cunoaște bine pisica.

De regulă, unghiile false, atât pentru pisici, cât și pentru câini, sunt făcute dintr-un plastic moale și non-toxic. Când ele sunt aplicate corect, nu ar trebui să existe niciodată riscuri sau disconfort pentru animal.

Aplicarea corectă a unghiilor false pentru pisici

Iată în ce constă o aplicare corectă:

 • alegerea dimensiunii potrivite pentru capacul de unghii;
 • asigură-te că forma este una confortabilă pentru unghiile fiecărei pisici;
 • folosește suficient adeziv pentru fixare, dar nu prea mult încât să se reverse în timpul aplicării. Adezivul nu trebuie să atingă părul pisicii, patul de unghii sau pielea din jurul ghearelor;
 • taie unghiile pisicii astfel încât să rămână un spațiu între capac și unghia pisicii.

Stâlpii de zgâriat vs. unghii false pentru pisici

Stâlpii de zgâriat sunt o opțiune bună pentru multe pisici. Le oferă o alternativă să le zgârie în loc de mobilier, covoare și draperii, și pentru a-și marca teritoriul cu miros de la labe. O concepție greșită este însă că stâlpii de zgâriat tocesc unghiile unei pisici, astfel încât acestea vor fi mai puțin ascuțite.

mitul tocirii unghiilor la pisici

În realitate, ceea ce fac ei este să ajute pisica să îndepărteze straturile moarte ale tecii unghiilor, scoțând la suprafață unghii noi și ascuțite. Deci, chiar dacă stâlpii respectivi pot menține sănătatea unghiilor pisicilor, ele vor fi totuși ascuțite și pot deteriora atât pielea, cât și bunurile.

Primele aplicări de unghii false pentru pisici

Primele dăți când aplici unghiile false pot atrage atenția pisicii, făcându-le să muște sau să încerce să le dea jos. Acest lucru este perfect normal, dar după câteva săptămâni, aproape toate pisicile le vor lăsa în pace. La fel ca în cazul altor comportamente, îi poți distrage atenția cu diferite jucării și recompense, astfel încât pisica se va liniști mai repede.

De reținut este faptul că gheruțele moi nu opresc creșterea naturală a unghiilor. Deci, aceasta înseamnă că unghiile continuă să crească într-un ritm normal, în timp ce poartă capacele respective.

protectie zgarieturi pisici

Unghiile false pentru pisici sunt o soluție excelentă pentru:

 • proprietarii în vârstă, care au pielea subțire sau probleme de sângerare/coagulare cauzate de medicamente sau de afecțiuni de sănătate;
 • familii cu copii mici și/sau prietenii care vin în vizită;
 • locuințele cu mobilier de epocă, pilote, covoare;
 • încăperile cu obiecte scumpe;
 • pisicile sau pisoi care se joacă energic sau manifestă comportamente agresive;
 • pisicile cu probleme dermatologice, mâncărimi cronice, probleme de sănătate;
 • pisicile din rasa Sphynx – fără păr;
 • pisicile cu pielea delicată;
 • pisici ale căror unghii se agață în covor, lenjerie de pat, îmbrăcăminte sau alte țesătură.

Când nu se recomandă unghii false pentru pisici

Capacele de unghii nu sunt întotdeauna potrivite pentru:

 • pisicile care ies în aer liber;
 • proprietarii care nu pot respecta programul de înlocuire a tăierii unghiilor/capacului unghiilor de 3-5 săptămâni;
 • pisicile care mușcă sau scot continuu capacele unghiilor, după cele câteva aplicații de probă.

Dacă și tu vrei să aplici unghii false pisicii tale, te așteptăm în clinică. Le poți cumpăra de la noi sau îți putem arăta cum să le aplici. De asemenea, te așteptăm cu animăluțul tău, indiferent de problema medicală sau cosmetică pe care o are. Poți veni oricând, clinica Vetlife Dr. Cazan funcționând după un program non-stop. Pentru orice întrebare sau nelămurire, ne poți contacta la 0740 074 024.

Pentru mai multe informații, ne poți urmări pe canalul nostru de Youtube, pe care poți să îl accesezi aici și pe blogul clinicii.

sursă: nationalcatgroomers.com

Vino să ne cunoști

Dr. Orlando cazan, medic veterinar

Dr. Orlando Cazan

Medic veterinar

Program Non-Stop

spital veterinar non stop bucuresti ilfov

SPITAL VETERINAR NON-STOP

clinica veterinara non-stop pipera tunari ilfov

CLINICĂ VETERINARĂ
NON-STOP