Idei de nume pentru câini: cum îl alegem pe cel potrivit

Spitalul și Clinica Veterinară cu servicii medicale complexe, disponibile non-stop, 24/7, inclusiv de sărbători

Dacă intenționezi să adopți sau să cumperi un pui de câine, cu siguranță vrei să îi alegi un nume cât mai special. Îți venin în ajutor cu o listă de nume pentru câini, dar și cu o serie de recomandări legate de cum să-l alegi pe cel potrivit.

Nume pentru câini, ales în funcție de personalitate și aspect

Alegerea unui nume pentru câine este o decizie importantă. Va fi numele pe care îl vei folosi pentru a te adresa patrupedului tău pentru tot restul vieții sale. De asemenea, odată obișnuit cu el, nu vei putea să îl mai schimbi, pentru că nu va reacționa atunci când îl strigi.

Dacă optezi pentru un pui de câine, iată câteva informații care ți-ar putea fi de folos: Totul despre puiul de câine: când trebuie vaccinat, ce mănâncă și când are voie afară

În acest context, atunci când te gândești la un nume pentru câinele tău, orientează-te după personalitatea și aspectul lui. De exemplu, dacă câinele este jucăuș și energic, ai putea să alegi un nume legat de aceste caracteristici, precum Zorro, Xena, Scooby sau Pepsi.

Dacă câinele tău este mai liniștit și relaxat, ai putea opta pentru un nume care să reflecte aceste stări, precum Puf, Sky sau Sleepy.

Nume pentru câini: alege până îți cunoști mai bine animalul

Noi, cei de la Vetlife Dr. Cazan, te sfătuim ca înainte de alegerea numelui, să așteapti să-ți cunoști mai bine animăluțul. Ți-ar putea fi util să aștepți câteva zile sau săptămâni după ce îl aduci acasă, pentru a-l cunoaște mai bine și pentru a vedea cum se potrivește cu personalitatea și comportamentul lui. Acest lucru îți poate oferi mai multe idei pentru alegerea unui nume care să îl reprezinte.

nume pentru pui de caini

De asemenea, poți alege un nume în funcție de culoarea blăniței. Ți-ai putea striga astfel câinele cu Creamy, Blacky, Frișcă, Negruțu/Negruța, Puffy sau Ciocolată.

Alege un nume ușor de pronunțat și reținut

Indiferent de numele pe care îl vei alege, îți recomandăm să te oprești la un nume pentru câine care este ușor de pronunțat și de reținut. Deși câinii au o memorie auditivă excelentă, ei pot fi dificil de antrenat astfel încât să răspundă la nume lungi sau complicate.

O altă recomandare este și aceea de a evita alegerea unui nume similar cu comenzile sau cu alte cuvinte folosite frecvent în casa ta. Acest lucru ar putea duce la confuzie pentru câinele.

Totodată, poți alege un nume obișnuit pentru câine sau poți fi creativ, compunând propriul nume pentru animalul tău. Nu există reguli stricte atunci când vine vorba de alegerea numelui unui câine. Poți opta pentru un nume care să aibă o semnificație specială pentru tine și familia ta sau poți alege pur și simplu un nume care îți place.

Nume pentru câini: parte din viața ta și a lor

Ține cont că alegerea unui nume pentru câinele tău este o decizie importantă. Numele său va deveni o parte integrantă a vieții tale și a vieții câinelui.

Ai putea caută inspirație în pasiunile și interesele tale. De exemplu, dacă îți place un anumit gen de muzică sau ai o formație sau un membru favorit, îi poți pune câinelui un nume purtat de aceștia.

idei nume pentru câini

Dacă ești pasionat de călătorii, poți alege un nume la fel ca cel al locului preferat.

Pentru ca decizia să fie cât mai inspirată, te poți consulta cu familia și prietenii. Cere-le părerea sau ia în calcul sugestiile făcute de ei.

Îți mai recomandăm ca după ce te-ai hotărât asupra unui nume, să îi verifici semnificația. Asigură-te că nu există conotații negative sau inadecvate asociate cu numele pe care îl alegi.

Testează numele ales

De asemenea, nu în ultimul rând, testează numele pe care l-ai ales. Încearcă să strigi animalul cu numele ales, în diferite situații, pentru a vedea dacă câinele reacționează.

Ia în calcul că alegerea numelui este o decizie personală, așa că este important să te oprești asupra celui care se potrivește cel mai bine atât pentru tine, cât și pentru câinele tău.

Dacă nu te-ai decis încă în funcție de recomandările de mai sus, îți venim în ajutor cu cele două liste cu sugestii de nume, enumerate mai jos.

Nume pentru câini masculi

Îți prezentăm în continuare, câteva sugestii de nume pentru câine, ordonate alfabetic:

Nume care încep cu litera A: Apple, As, Aprilie, Apolodor, Argo, Ares, Alonso, Aschiuța, Alpha, Azorică, Ajax, Aquarela, Athos, Atom.

nume usor de retinut

Nume care încep cu litera B: Băiețel, Billy, Biscuite, Brutus, Bono, Black, Bob, Bobița, Botic, Boris, Ben, Benny, Beep, Bingo, Bebe, Bijoux, Bruno, Bursuc, Boti, Bulgăraș.

Nume care încep cu litera C: Callie, Cester, Crazy, Copilu, Capone, Cluni, Cookie, Cocolino, Chic, Cico, Cin-cin, Cicle, Chico, Cody, Coco, Charlie, Cooper, Codita, Costica, Clifford, Cupcake, Covu.

Nume care încep cu litera D: Dixie, Dude, Dodo, Demo, Don, Dior.

Nume care încep cu litera E: Elfie, Edith, Evo.

Nume care încep cu litera F: Fedor, Floppy, Fastac, Flow, Fax, Funny.

Nume care încep cu litera G

Nume care încep cu litera G: Gheorghița, Gin, Gogol, Grigore, Gicuță, Ghiță, Goldy, Greeny, Gogo, Garfield, Gotti, Gipsy.

Nume care încep cu litera H: Harry, Happy, Harley, Hero, Huzi, Husky, Hush, Hugo, Haiduc.

Nume care încep cu litera I: Irish, Igor.

Nume care încep cu litera J: Jupiter, Jar, Jack, Jake, Jerry, Jinx, Jump, Joy.

Nume care încep cu K: Kiki, Kiblas, Konno, Kimbo, Kaiser, Kay.

Nume care încep cu L: Leon, Lion, Lola, Lord, Labuța, Legolas.

nume pentru câini adoptati

Nume care încep cu M: Mar, Mau, Misu, Mianu, Maximus, Mosu, Mitica, Muffin, Muchy, Motz, Mopi, Morro, Mefisto, Mimmo, Motanel, Micuta.

Nume care încep cu litera N

Nume care încep cu N: Naf, Nemo, Nike, Norman, Norocel, Nero, Nobel.

Nume care încep cu O: Oliver, Ozon, Onix, Ozzy, Oachi, Odin, Oreo.

Nume care încep cu P: Pixel, Puffy, Paco, Panda, Plus, Piki, Pedro, Pysen, Portița, Pepsi, Porto, Patru, Pongo, Poker.

Nume care încep cu R: Romeo, Rover, Rex, Rambo, Ringo, Ralph.

Nume care încep cu S: Sparky, Scooby, Shirin, Sam, Sezan, Shui, Shoko, Seven, Snoopy, Slash, Smook, Sprit, Soso, Sky, Scofield, Spleepy.

Nume care încep cu litera T și Ț

Nume care încep cu T și Ț: Tigrila, Ted, Tulip, Tyson, Tomița, Toby, Thor, Tappy, Tom, Trick, Tucci, Thomas, Toby, Toto, Winston, Wheel, Wisky, Uzo, Ursu, Ury, Xantos, Yuri, Zorro;

Nume care încep cu W: Winston, Wheel, Wisky.

Nume care încep cu U: Uzo, Ursu, Ury.

Nume care încep cu X: Xantos.

Nume care încep cu Y: Yuri.

Nume care încep cu Z: Zorro.

Nume pentru câini femele

Nume care încep cu litera A: Abba, Adela, Anya, Angel, Akita, Albinuța, Angy, Ami, Alma, Arya, Albița, Atena, Alla, Abby.

Nume care încep cu litera B: Bonnie, Bazoka, Blanche, Barbi, Betty, Bella, Blue, Blagy, Bibi.

Nume care încep cu litera C: Cara, Cappuccino, Cleo, Cora, Chelsea, Cici, Cispita, Cream, Corbuța, Cola, Ciripa, Carla, Camilla.

nume pentru câini

Nume care încep cu litera D: Dolce, Duchless, Dolly, Dina, Dia, Daisy, Daria, Diana, Didi.

Nume care încep cu litera E: Ella, Esme, Eba, Emma.

Nume care încep cu litera F: Frumușica, Frisca, Fifi.

Nume care încep cu litera G: Ginger, Gaina, Grasă, Giny, Gheruța, Gioya, Gina.

Nume care încep cu litera H: Honey, Halep, Hera, Hanna.

Nume care încep cu litera I: Iris, Inna.

Nume care încep cu litera K: Karma, Kate, Kesha, Kim, Kitty, Kissy, Kida, Kira/Kara, Kiba.

Nume care încep cu litera L

Nume care încep cu litera L: Lady, Lara, Lola, Linda, Lolica, Lucie, Linda, Lisa, Laila, Laica, Lola.

Nume care încep cu litera M: Mary-Jane, Milka, Mitzi, Micuța, Maggie, Molly, Mura, Minnie, Mimi, Missy, Maya, Milky, Melody.

Nume care încep cu litera N: Nera, Neagra.

nume caine fetita

Nume care încep cu litera P: Pink/Pinky, Pisi, Pufa, Puka, Peggy, Psy-psy, Pifina, Princess.

Nume care încep cu litera S: Sweety, Sarah, Sophie, Sushi, Spedita, Scortisoara, Sidra, Sisi, Sasha, Sonia, Sheeba, Sidra, Sheila, Suki.

Nume care încep cu litera T și Ț: Tila, Tea, Tili, Teofila, Trafurica, Turturica, Thesy, Tess.

Nume care încep cu litera T și Ț:

Nume care încep cu litera V și W: Venusa, Vulpita, Wanda.

Nume care încep cu litera U: Una.

Nume care încep cu litera X: Xena.

Nume care încep cu litera Z: Zuzu, Zara, Zurlea, Zorka.

După ce ai ales numele cățelului tău, te așteptăm la Vetlife Dr. Cazan. Își putem elibera carnetul de sănătate și îți putem înscrie patrupedul în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân. De asemenea, medici cu experiență ai spitalului nostru te pot ajuta în caz de nevoie, urgență sau control de rutină și vaccinare. Sună-ne chiar acum la 0740 074 024 sau vino direct în clinica noastră, care funcționează după un program non-stop.

Vino să ne cunoști

Dr. Orlando cazan, medic veterinar

Dr. Orlando Cazan

Medic veterinar

Program Non-Stop

spital veterinar non stop bucuresti ilfov

SPITAL VETERINAR NON-STOP

clinica veterinara non-stop pipera tunari ilfov

CLINICĂ VETERINARĂ
NON-STOP